Tusveld en Doorbraak !!

Photobucket

 Mooie boerenkar

Tusveld en Doorbraak
 Zoals belooft zal ik iets vertellen over de wandeling die ik gisteren met mijn hubby heb gemaakt. Dit keer naar het Tusveld en de Doorbraak. Dit wordt er over geschreven. In 2015 moet hij er zijn; de nieuwe beek De Doorbraak.
De aanleg van de beek is nodig om het water in Twente meer ruimte te geven, wateroverlast en verdroging te voorkomen en een ecologische verbinding te maken tussen Noordoost Twente en de Sallandse Heuvelrug. Een doorbraak dus, voor waterbeheer, landbouw en natuur.
De Doorbraak sluit aan bij de bestaande landschapskenmerken en natuurlijke potenties van het gebied. Bij het ontwerp van de Doorbraak is ook de inrichting van de randzones betrokken. De vormgeving van de nieuwe watergang kan worden getypeerd als de benedenloop van een natuurlijk riviertje. De nieuwe watergang volgt zoveel mogelijk de natuurlijke hoogteligging van het terrein. Hierbij worden waardevolle groen- en landschapselementen zoveel mogelijk gespaard.
Het was een mooie wandeling nog wat kaal. Maar dat komt goed in de zomer denk ik zo. Mooi stukje natuur vlak langs de snel weg. En wij hebben er weer een puntje bij. De stand van gevonden schatten is

Profile for mineraal .

Voor meer informatie deze link.
Lief ezeltje

 

Groet Team Mineraal
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s